Sanningen är att du ville skriva på för Liverpool?

Ja. Jag heter Rafa Benitez, och jag har nästan kommit överens om. Jag var allt för det, men jag knappt kan språket. Och sedan var det “Manchester United”. Jag heter fergie och sade, “jag såg att du spelade mot Frankrike. Jag vill se dig i laget.” Förenta inte slösa någon tid, agerat kraftfullt. Det hände allt mycket snabbt – två dagar.

“Jag ville till Liverpool… tills jag heter fergie”. Nemanja Vidic besvarar frågorna om pantopoda: FourFourTwo

– Mot vem svårare spelades mot Didier Drogba eller Fernando Torres?

– Drogba var svårare. Torres har alltid skapat chanser, men Drogba sköt hela matchen. Det var bara en enda riktigt stor match mot Torres när jag gjorde ett misstag med bollen till Edwin (ca. van der SAR) och Spanjoren fått.

– Du var tvungen att ta en straff i Champions League-finalen 2008? Redo för ett sådant ansvar, medan Anelka missat?

Vi visste fem artister. Sedan slog de dem som var säkra. Jag var sjätte eller åttonde plats i listan. Jag eller Giggsy. Jag sa att han har mer erfarenhet, och han slog till. Då var jag, men det gjorde jag inte. Giggsy och 40 år var en mycket elegant spelare.

– Vad gjorde du efter finalen i Moskva?

– Visade sig vara en helt fantastisk kväll. Jag spelade för Spartak på Luzhniki stadion i Moskva, och jag har besökt vänner. Jag hade en bra tid i Ryssland. Första gången jag lämnade Serbien, och till en början var det svårt. Över tiden har jag lärt mig ryska och började njuta av spelet. Jag var glad över att återvända till Moskva med “Manchester United”. Då jag inte sova. Var en fest och jag drack utan att stanna. Det är förmodligen därför jag har glömt hur Drogba ville träffa mig under spelet.

– Var det svårt att vänja sig vid att maten och vädret i Manchester?

– Till en början att vädret var svårt att anpassa sig till.

– Vad, även efter Moskvas?

– Tillräckligt bra, i Moskva var det kallt på vintern, men det var konstant regn, solen sken. Mat i Manchester inga problem. Vi var väl utfodras på klubben, men på hemmaplan hans fru lagade serbisk mat. Hon fullkomligt vet hur man ska laga fyllda paprika med lök och kryddor. “United” allt var top notch – jag till och med erbjöd sig att göra något serbiska. Våra tre söner föddes i Manchester. Här har jag spenderat de bästa åren av sin karriär och jag har fortfarande ett hus. Det enda problemet är vädret, så jag älskade Manchester och de människor som bor här.

“Jag ville till Liverpool… tills jag heter fergie”. Nemanja Vidic besvarar frågorna om pantopoda: FourFourTwo

Är det sant att Ferguson övertalade dig att gå med i den serbiska armén?

– En bra fråga. Så fergie sa i sin bok. Vi gick på utbildning planen, och han frågade vad som pågick i Serbien. Han såg att jag var arg, och tog det som en önskan om att återgå till att kämpa. I sanning, jag har aldrig tänkt på att armén.

– Skulle du har stannat “United” för ett år, om de visste att Moyes skulle få sparken?

– Jag tog beslutet innan vi lämnade David. Jag insåg att tiden har kommit. Jag ber inte om ett nytt kontrakt. Jag var skadad och jag kände mig inte längre unga.

– Vem som var den svåraste att spela i Premier League? Hur skulle du stänger av Diego Costa?

Fysiskt var det svåraste var att hålla Drogba. Suarez och Aguero var den bästa. Drogba kunde kringgå dem, om inte för skada. Denna trio är den bästa. Costa? Det är annorlunda från andra. Jag spelade som jag kunde.

Om du kunde ta del i ett spel United, vilket skulle du välja?

– FA-Cup finalen 2007. Vi förlorade mot Chelsea med de poäng 1:0. Jag vill spela igen för att vinna! Jag var mycket besviken över då. FA-Cupen är den enda trofé jag inte kunde vinna. Jag vill inte upprepa redan vunnit spelet – plötsligt kommer att förlora? Andra spel som jag skulle vilja slå – både-finalen mot Barcelona.

Vi rekommenderar också: bookmakers i Sverige